رژیم های مخصوص بیماران مبتلا به کبد چرب

images social images 2
رژیم‌های مخصوص بیماران دیابتی و پیش دیابتی
2013/07/14
images social rejimbardary
رژیم‌های خانم‌های باردار با قند خون بالا یا دیابت بارداری
2013/07/14
نمایش همه

رژیم های مخصوص بیماران مبتلا به کبد چرب

images social images 1

images social images 1

همان‌طور که می‌دانیم یکی از عمده مشکلاتی که در  نتیجه چاقی‌ و در افزایش وزن‌ بوجود می آید، کبد چرب است. کبد چرب از تجمع ذرات چربی یا رسوخ چربی‌ها در کبد  ایجاد شده   و منجر به کاهش کار کرد کبدی می‌ گردد. یکی از مهم‌ترین مشخصات کبد چرب افزایش غلظت آنزیم‌های کبدی (ALT , AST ) در آزمایش‌های خون استلإ افزایش در فعالیت آنزیم ها  نشان می‌دهد که کبد تحت فشار است و بار بیشتری را را تحمل نموده

  و یا به قول معروف در زحمت است. قاعدتاً می توان گفت ، همان‌طور که در افرادی که اضافه وزن دارند چربی در اطراف شکم، باسن، سینه‌ها و پشت تجمع پیدا می‌کند، تمایل به تجمع در اطراف و در داخل بافت‌های کبد هم خواهد داشت. یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که برای درمان کبد چرب توصیه می شود، روش‌های تغذیه‌ای است. یعنی با کاهش وزن، ما می‌توانیم تا  حدودی  کبد چرب را درمان  و از پیشرفت آن پیشگیری نماییم. یا به عبارتی کمک کندده اصلی در درمان دارویی بیمار در نظر گرفته شود  که   . کبد چرب می‌تواند که در گریدهای(grade) مختلف باشد. گرید یا استیج(stage) یک، دو و سه. که نشان می‌دهد که چقدر کبد درگیر ذرات چربی است. قاعدتاً کسانی که گریدهای بالاتری از کبد چرب را دارند باید بیشتر نگران وضعیت کبدشان باشند. می‌دانیم که کبد یک پالایشگاه برای بدن است. چیزی در حدود ۲۹% کل انرژی در حال استراحت ما در کبد استفاده می‌شود. و این نشان دهنده‌ی این است که کبد به عنوان نیروگاه بدن کار می‌کند و اگر کسی واقعاً قسمت عمده‌ای از کارکرد کبدش را از دست بدهد دچار مشکل خواهد شد.
راه‌کارهایی که برای درمان کبد چرب مطرح می گردد در راه‌کارهای موجود برای درمان اضافه وزن بیان گردیده است لذا به صراحت می توان گفت که  همان راه‌کارهایی است که برای کاهش وزن توضیح داده شده. قاعدتاً باید اشاره کرد که کسانی که کبد چرب دارند برایشان کاهش وزن نه به لحاظ زیبایی بلکه  برای درمان اهمیت حیاتی خواهد داشت ، لذا ضروری است این افراد رژیم غذایی مناسب داشته و بدقت به توصیه ها عمل کنند، تا بتوانند کبد که عضوی حیاتی در بدن می باشد را حفظ نموده و از عواقب ابتلا به سیروز کبدی و از کار افتادن این ارگان که در نتیجه پیشرفت بیماری کبد چرب بوجود می آید، پیشگیری نمایند.

درج شده در وب سایت رسمی دکتر احمد ساعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *