images healthlife green tea
پوست صاف و موی براق با چای سبز
2015/03/08
images healthlife ajil
مراقب مصرف آجیل و شیرینی عید باشید
2015/03/17
نمایش همه

توصیه های تغذیه ای در عید نوروز

images healthlife taghzie

images healthlife taghzie

خوراکی های خوشمزه، که عید نوروز هم یک سری مواد غذایی ویژه ای را به خانه ها آورده است و اینکه چطور خودمان و کودکان را برای مقابله با این خوراکی های خوشمزه کنترل کنیم ماجرای مفصلی است. در ایام نوروزی زمان مناسبی برای ملاقات اقوام و خویشان و مسافرت است. افراد شاغل و محصل (دانش آموز یا دانشجو) از این فرصت استفاده کرده و سعی می کنند تا جایی که امکان دارد خستگی کار و کسب علم را از خود دور کنند تا با نیرویی تازه، مجدداً سرکار و محل تحصیل خود حضور یابند

 در این ایام میهمانی های زیادی برپا می شود که تمام اقوام و فامیل در آن جمع هستند و یکی از مهم ترین بخش میهمانی ها هم تغذیه و خوراک است. خوراکی های خوشمزه، که عید نوروز هم یک سری مواد غذایی ویژه ای را به خانه ها آورده است و اینکه چطور خودمان و کودکان را برای مقابله با این خوراکی های خوشمزه کنترل کنیم ماجرای مفصلی است. افرادی که اهمیت زیادی به غذای مصرفی خود نمی دهند و در نتیجه بعد از اتمام تعطیلات ممکن است با عوارض ناشی از تغذیه غلط روبرو شوند.که از جمله آنها می توان به افزایش قند خون ، چربی خون، فشار خون، خرابی دندان ها وغیره اشاره کرد. با بکارگیری چند توصیه می توانیم رژیم غذایی خود را از آسیب حفظ کنیم:
۱- سعی کنید روزانه حداقل ۳ وعده غذایی اصلی( صبحانه ناهار و شام) را مصرف کنید. به ویژه صبحانه که انرژِی لازم برای شروع فعالیت های روزانه شما را تأمین می کند. اکثر خانواده ها به دلیل بهم ریختگی در برنامه روزانه و میهمانی ها وعده های غذایی اصلی را حذف یا تعدیل می کنند که این بزرگ ترین آسیب است. کودکان هم در این میان گرسنگی خود را با مواد غذایی از بین می برند که ارزش ان ها بسیار پایین است و نه تنها سودی برای آن ها ندارد بلکه عوارض زیادی را هم برایشان به وجود می آورد.
شیرینی جات که این روزها برای پذیرایی در تمام خانه ها به مقدار زیادی وجود دارد به علت کالری بالا، باعث احساس سیری را در افراد ایجاد می کنند، در نتیجه اشتهای کافی برای خوردن غذای اصلی خود هم نخواهند داشت.
۲- از مصرف زیاد شیرینی ، شکلات و کاکائو خودداری کنید. شیرینی جات بعلت کالری بالا، باعث احساس سیری می شوند، در نتیجه اشتهای کافی برای خوردن غذای اصلی از بین می رود. در حالی که اگر وعده اصلی ناهار دارای برنج و گوشت و سالاد و ماست باشد، از ۴ گروه اصلی هرم غذایی استفاده کرده اید و با مصرف شیرینی فقط از یک گروه هرم غذایی یعنی کربوهیدارت های بهره برده اید. بنابراین با مصرف این مواد (شیرینی ، شکلات و کاکائو) مواد مغذی به میزان خیلی کمتر به بدن شما می رسد.
۳- تا جایی که امکان دارد آجیل شور مصرف نکنید. البته خود آجیل، ماده غذایی مفیدی به ویژه برای کودکان و نوجوانان است، ولی نمک موجود در آجیل شور باعث تشنگی بیش از حد و افزایش فشار خون در افراد میانسال و مسن می شود. در میان کودکان هم اگر مصرف آجیل نظارت نشود آن ها را به دل درد و یبوست دچار می کند.
۴- سعی کنید روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید، تا هم دستگاه گوارشی شما به درستی کار کند و هم سلامتی پوستتان تأمین شود. و شیرینی و نمک هایی که بواسطه ی خوراکی ها در طول روز به بدن شما وارد می شود هم خنثی شود.
۵- سعی کنید غذای کودک را سر ساعات معین به او بدهید تا بعلت گرسنگی مجبور به مصرف شیرینی و شکلات و … نشود.
۶- افراد دیابت ی باید ازمصرف شیرینی جات خودداری کنند.
۷- افراد دچار چربی خون بالا بایستی از مصرف زیاد شیرینی جات و آجیل خودداری کنند.
۸- اگر به مسافرت می روید، سعی کنید غذای بیرون را خیلی کم مصرف کنید و از مصرف چیپس و پفک و تخمه ی زیاد در راه سفر خودداری کنید. جایگزین آن از انواع میوه ها که در فصل بهار به میادین میوه و تربار می آید استفاده کنید.

منبع : سلامت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *