در فصل زمستان که کمتر از خانه خارج می شوید و کمتر در معرض نور آفتاب قرار می گیرید، باید مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین دی را افزایش دهید.
ویتامین دی سبب جذب کلسیم از روده و باز جذب مجدد آن توسط کلیه ها می شود و در افراد سالم این ویتامین چندین ماه در کبد ذخیره می شود.
نقش ویتامین دی در حفظ استحکام استخوان ها به واسطه بهبود جذب کلسیم از مواد غذایی و کاهش شکستگی در سنین پیری و به خصوص در دوران یائسگی به اثبات رسیده است.
زرده تخم مرغ، ماهی های روغن دار، ماهی های آب شور، جگر و غلات، حاوی مقادیر خوبی از ویتامین دی هستند.
کمبود ویتامین دی منجر به بروز بیماری های گوناگون می شود و در نوزادان و کودکان، کمبود ویتامین دی منجر به بروز بیماری راشیتیسم می شود.
کمبود ویتامین دی در بزرگسالی برای مدت طولانی، بروز دردهای استخوانی و پوکی استخوان و همچنین خطر بروز بیماری سل را افزایش می دهد.