سوال: آیا محدودیت سنی خاصی برای مصرف سویا وجود دارد؟
پاسخ: همان طور که میدانید سویا منبع غذایی سرشاری از پروتئین و آنتیاکسیدان هاست. این مادهی غذایی میتواند موجب کاهش کلسترول تام، کلسترول LDL و تریگلیسرید خون شود. شباهت این مادهی غذایی از نظر پروتئینی با گوشت ممکن است حاکی از این نکته باشد که میتوان این مادهی غذایی را از ابتدای شروع تغذیهی تکمیلی به کودک ارایه کرد. ولی بعضی تحقیقات نشان دادهاند که سویا ممکن است موجب ایجاد آلرژیهایی در کودکان شود. به همین دلیل توصیه میشود این مادهی غذایی را به مقدار اندک و با احتیاط به کودک داد تا از ایجاد آلرژی وسیع (در صورت ایجاد آلرژی) جلوگیری شود.
پرسش: توصیه شده است که برای پسر ۱۰ سالهام که بیمرای نقص ایمنی دارد، روزانه ۲ عدد تخم بلدرچین به عنوان غذا به او بدهم. آیا این کار از نظر تغذیهای درست است؟
پاسخ: به اعتقاد بنده هیچ ارتباطی بین بیماری نقص ایمنی و تخم بلدرچین وجود ندارد. برای کنترل التهاب یا کمک به کنترل بیماریهای مربوط به نقص ایمنی، توصیه میشود که افراد از مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانهای مختلف از قبیل ویتامین C، ویتامین E، کارتنوئیدها و همچنین از روغن ماهی استفاده کنند.
به علاوه می بایست توجه کرد که تفاوت اساسی بین تخم بلدرچین و تخم مرغ معمولی وجود ندارد. تنها تفاوتی که ممکن است وجود داشته باشد این است که تخم بلدرچین اگر از بلدرچین با تغذیهی خوب و مناسب به وجود آمده باشد ممکن است از نظر محتوای تغذیهای از تخم مرغ معمولی ماشینی بهتر باشد.
در ضمن مصرف روزانه ۲ تخممرغ به نظر میآید که بیشتر از مقادیر توصیه شده است و ممکن است موجب افزایش سطح کلسترول در این کودک شده و استعداد ایشان را به ابتلا به بیماری قلبی و عروضی در سنین بالاتر افزایش دهد